Oscar Reutersvärd på Galleri 219

Den 16 - 24 oktober visar Galleri 219 en minnesutställning med verk av professor Oscar Reutersvärd, som är mest känd för de "omöjliga figurer" som han började skapa på 1930-talet.

De omöjliga figurerna är omöjliga i den meningen att de bygger på en perfekt logik samtidigt som de inte går att återskapa i verkligheten. Här möts alltså precision och irrationalitet. Exempel på sådana verk är Den omöjliga triangeln och Djävulens treudd. Förutom de omöjliga figurerna var Oscar Reutersvärd skulptör, och framställde kedjor och andra objekt som strävar uppåt. Reutersvärds skulpturer i stor skala finns som offentlig konst i flera kommuner i Sverige, ett exempel är verket Trippelrotation i rondellen vid södra infarten till Helsingborg. Reutersvärd ägnade sig under en period även åt att teckna labyrinter, några av dessa har även förverkligats som trädgårdslabyrinter, däribland trädgårdslabyrinten i Sofiero slottspark, Helsingborg.

På utställningen visas både skulpturer, akvareller och andra original.

Mer information finns på galleriets hemsida, https://galleri219.se/utstallningar/minnesutstallning-prof-oscar-reutersward/, där man också kan anmäla sitt intresse för att se utställningen.